Hopp til innhold

Tetthetskontroll i Røyken, Asker og omegn- iht TEK17

tetthetskontroll
Vi har topp moderne utstyr for trykktesting av alle slags bygg

TETTHETSKONTROLL HVA ER DET?

Alle nye boliger skal trykktestes før utstedelse av ferdigattest. Ofte, men ikke alltid, er dette en tjeneste som utføres i forbindelse med uavhengig kontroll.
 
Tetthetskontroll/trykktesting er en metode for å måle luftlekkasje i et bygg/en konstruksjon.

Slik bestiller du tetthetskontroll:

Du kan bestille en tetthetskontroll ved å fylle ut kontaktskjemaet på vår kontaktside eller ved å ringe oss på 94 82 90 28.

Tetthetskontroll/Trykkontroll avslører luftlekkasjer

Luftlekkasjer er uønsket luftvandring gjennom eller langsetter vegger, gulv og tak som følge av utettheter. På fagspråket kalles dette uønsket luftvandring gjennom klimaskjermen.
trykktest med blower door
Her utføres det tetthetskontroll av enebolig i Jakslandsveien 1 i Røyken

De største utetthetene er ofte i yttertaket, noe som forsterker problemet fordi det gjerne er et høyere trykk i øvre del av et bygg. Fenomenet oppstår på grunn av ”skorsteinseffekten”. Kaldluft trekkes inn på grunn av undertrykket som den stigende varmluften skaper.

Luftlekkasje kan gi gulvtrekk

Dette skjer oftest i førsteetasjer og fører til ”golvkalde” rom og trekk. Men luftlekkasjene langs golvet er likevel ikke de farligste for konstruksjonen.

Luftlekkasje kan føre til mugg og råte

Det er når varmluften stiger oppover i bygningen, og lekker ut gjennom taket, at den ofte fører fuktig inneluft inn i isolasjonen. Dette fører til nedkjøling og kondensering, og legger vekstgrunnlag for muggsopp og utvikling av råte.

Fra TEK10 til TEK17 - byggtekniske forskrifter - Norsk standard

De byggtekniske forskriftene blir stadig justert. Vi følger med i utviklingen. Du kan derfor være trygg på at når vi vurderer eller kontrollerer en eiendom, tar vi  alltid utgangspunkt i gjeldende forskrift og eventuelle overgangsordninger.

Vi har topp moderne utstyr for trykktesting av alle slags bygg

Vårt utstyr og programvare måler hvor mye luft konstruksjonen slipper gjennom ved ulike differansetrykk. Vårt utstyr egner seg for måling ved både over- og undertrykk.
Minneapolis BlowerDoor er ansett som det beste og mest brukervennlige systemet for tetthetsprøving av bygninger. Kombinert med automatisert testprosedyre og PC-styring, er det et komplette system for å utføre dokumenterte tetthetskontroller. BlowerDoor måler automatisk tettheten i en bygning og kalkulerer lekkasjetallet iht. Norsk Standard NS-EN 13829.

Slik bestiller du tetthetskontroll:

Du kan bestille en tetthetskontroll ved å fylle ut kontaktskjemaet på vår kontaktside eller ved å ringe oss på 94 82 90 28.